HAJLÉKTALANOK TÉLI KRÍZIS 2009-2010

Teásjárat: Ideje: 2009. november 1 - 2010 március 31.

Program előzményei, indokoltsága
Célcsoportunk a hajléktalanság valamennyi formája: azok, akik lépcsőházakban, mecseki présházakban, erdei kunyhókban, romos épületekben, félig beomlott pincékben, embertelen körülmények között töltik az éjszakát. Ez az a halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoport, melynek tagjait azonos életmódbeli elemek jellemzik: alkoholizmus, kábítószer-fogyasztás, agresszív viselkedés, megbízhatatlanság. Nehezen fogadják el a társadalmi érintkezés szabályait, türelmetlenek, ha szükségük van segítségre. Sokan közülük komolyan betegek, s csak reménykedni lehet, hogy nem szenvednek fertőző betegségben.

Sokan nehezen viselik a kötöttséget, ezért nem veszik igénybe a hajléktalan ellátó intézmények szolgáltatásit, inkább alkalmi szálláshelyeken, vagy az utcán éjszakáznak. A fentiek miatt indokolt a téli kríziskezelés keretében az ő ellátásuk is, melyet ebben a formában elfogadnak.

Meghatódottan vettük, hogy közös versmondással (melyet ők írtak) köszönték meg az öt hónapig tartó munkánkat. Ilyenkor érezzük, igazán, hogy milyen jó érzés: jót tenni.

Vissza a projektek oldalra